De første el-bybusser kommer på gaden i Horsens – vær med til indvielsen

Foto: Horsens Kommune.
dato

Horsens Kommune tager et stort skridt i retning af grøn omstilling med lanceringen af de første el-bybusser den 29. oktober 2023. Dette er en del af kommunens Klimaplan 2022-2026, der sigter mod at være klimaneutral i 2030.

Udskiftningen fra dieseldrevne til eldrevne busser vil reducere CO2-udledningen med over 1.000 tons årligt.

Borgmester Peter Sørensen udtaler, at de nye elbusser vil gavne både miljøet og borgerne i Horsens, da de vil medføre mindre udstødning og mindre trafikstøj.

Omstillingen til elbusser er et samarbejde mellem Horsens Kommune, Midttrafik og Nobina. Midttrafiks bestyrelsesformand, Steen Vindum, ser frem til at tilbyde horsensianerne komfortable og klimavenlige elbusser.

Nobina's direktør, Bram Lauwers, er også begejstret for de nye busser, der er bygget med lette og stærke kompositmaterialer som kulfiber, hvilket gør dem mere energieffektive.

Lanceringen af de nye elbusser vil blive markeret med en indvielse på Horsens Trafikterminal den 29. oktober, hvor alle er velkomne. I anledning af dagen vil al kørsel med bybusserne være gratis.


https://horsens.dk/omhorsenskommune/presse/pressemeddelelser/defoersteel-bybusserkommerpaagadenihorsens-vaermedtilindvielsen
Kilde: Horsens Kommune